Festivalul internaţional de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“

În seara zilei de 9 iulie 2016, Muzeul Istoriei, Culturii ÅŸi Spiritualităţii CreÅŸtine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural-artistic de excepÅ£ie: concertul internaÅ£ional de muzică veche tradiÅ£ională „Dimitrie Cantemir“.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, ÎnaltpreasfinÅ£itul Părinte Arhiepiscop Casian, se află la prima ediÅ£ie ÅŸi reprezintă rodul unei benefice cooperări dintre  AsociaÅ£ia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, Muzeul Eparhial, Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, Teatrul Muzical „Nae Leonard“, Consiliul JudeÅ£ean ÅŸi Primăria Municipiului GalaÅ£i.

Pe scena amplasată în primitoarea Grădină a Palatului Episcopal, au urcat formaÅ£ii de muzică sau dansuri tradiÅ£ionale, precum: „Cenan Vafki“ din Istanbul, Turcia, „Kalofonis“ din GalaÅ£i, Ansamblul de Dans TradiÅ£ional Grecesc „Olympos“ ÅŸi trupa de dans popular turcesc „Fidan Lar“ a Uniunii Democrate Turce din România.

În acelaÅŸi context, gălăţenii s-au putut bucura ÅŸi de interpretarea la acordeon a unor melodii tradiÅ£ionale de către cunoscuta artista gălăţeană Viorica State, laureată a numeroase concursuri ÅŸi festivaluri din Å£ară ÅŸi străinătate.

DeÅŸi la o oră destul de înaintată, concertul internaÅ£ional de muzică veche tradiÅ£ională „Dimitrie Cantemir“ s-a bucurat de un real succes, Chiriarhul Dunării de Jos, oficialităţile locale ÅŸi judeÅ£ene ÅŸi sutele de gălăţeni prezenÅ£i la eveniment, apreciind prestaÅ£ia tuturor celor ce au urcat pe scenă.

La final, artiÅŸtii au primit din partea organizatorilor câte o plachetă, albumele cu imagini reprezentative ale Muzeului Istoriei, Culturii ÅŸi Spiritualităţii CreÅŸtine de la Dunărea de Jos ÅŸi ale municipiului GalaÅ£i, diplome de participare ÅŸi flori.
 
Dimitrie Cantemir

 
Dimitrie Cantemir

 
Dimitrie Cantemir

 
Dimitrie Cantemir

 
Dimitrie Cantemir Dimitrie Cantemir Dimitrie Cantemir Dimitrie Cantemir