Expoziția de icoane: “Icoana vie“ - 12 Octombrie 2017


În ziua de 12 octombrie a.c., a fost vernisată la GalaÅ£i, expoziÅ£iei „Icoana vie“, organizată de Muzeul Istoriei, Culturii ÅŸi Spiritualităţii CreÅŸtine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Universitatea NaÅ£ională de Arte BucureÅŸti, SecÅ£ia Artă murală.

La evenimentul găzduit de Muzeul eparhial, în Sala de ExpoziÅ£ii Temporare „Sergiu Dumitrescu“,  a fost prezent ÅŸi Chiriarhul Dunării de Jos, ÎnaltpreasfinÅ£itul Părinte Arhiepiscop Casian.

Expoziţia cuprinde icoane lucrate de către studenţii secţiei de Artă sacră, sub coordonarea dl lector univ. dr. Lisandru Neamţu.

Întâlnirea a reunit artiÅŸti, cadre didactice, oameni de cultură, precum ÅŸi numeroÅŸi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei“ ÅŸi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din GalaÅ£i.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor organizate în Eparhia Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor ÅŸi pictorilor bisericeÅŸti.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat ÅŸi felicitat pe toÅ£i cei implicaÅ£i în această colaborare.

Toate lucrările expuse au putut fi văzute în Sala de ExpoziÅ£ii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeul Istoriei, Culturii ÅŸi Spiritualităţii CreÅŸtine de la Dunărea de Jos, în perioada octombrie-decembrie 2017, de marÅ£i până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00.

 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie
 
Icoana vie